La policia denuncia a un pare per dur les seves filles al col·legi en bici

Un escàndol. Així és com titlla la comunitat ciclista els fets, exposats al bloc Pozuelo con Pedales.

La setmana passada, el ciclista urbà Olliver Green tornava de recollir les seves filles del col·legi, quan dos policies municipals de paisà el varen abordar, increpant-lo per dur les seves dues filles en una bici que, segons els agents, no estava homologada. Es tracta d’una Kemper Pack Max Duo, específicament dissenyada segons la normativa europea per poder transportar dos nins a l’hora.

Però els policies no desistiren: també el varen sancionar per circular per la vorera, i prengueren les seves dades personals per redactar un informe per l’Ajuntament i els Serveis Socials, denunciant-lo per ser “un pare irresponsable”.

Des de PalmaEnBici donam tot el nostre suport a l’Olly, i volem denunciar el risc de que es generalitzin aquest tipus de denúncies amb la nova onada d’ordenances ciclistes que s’estan elaborant a tot l’Estat, i que sovint no contemplen aquestes situacions excepcionals.

Posted març 28th, 2012 by Stefan Nolte and filed in Península Ibèrica

El PSIB censura que només funcionen 75 bicis públiques de les 336 del servei

Els socialistes censuren que, actualment, només funcionen 75 bicicletes de les 336 amb les quals compta el servei públic Bicipalma, la qual cosa correspon a un 22 per cent de bicis operatives.

El grup municipal socialista va realitzar un estudi de camp comprovant la disponibilitat de les bicicletes en cadascuna de les estacions. Els resultats “demostren la mala gestió que el Govern municipal del PP està realitzant” d’aquest servei. El Bicipalma compta amb 28 estacions i 21.800 usuaris que utilitzen aquest servei diàriament, que passarà a ser de pagament. Per això reclamen a l’actual Consistori una millora en el manteniment del servei i que l’Ajuntament “faciliti als usuaris l’elecció del sistema de pagament”. En aquesta línia, proposen que s’afegeixi una “tarifa per ús” al sistema d’abonament anual previst.

 

Font: Diario de Mallorca / PSOE – PALMA



Posted març 28th, 2012 by pedalejant and filed in Palma

Dos policies nacionals atropellen mortalment a una cicloturista i es donen a la fuga

Jornada negra a les carreteres de Mallorca. Una turista de nacionalitat alemanya de 64 anys d’edat perdia la vida en el matí d’ahir després de ser atropellada per un cotxe a la carretera del Cap Blanc.

Segons les primeres investigacions, el conductor del vehicle que va atropellar la turista germana és un inspector del Cos Nacional de Policia, concretament del Grup de Crim Organitzat. Amb ell hi viatjava de copilot un agent del mateix cos.

A l’arribada de la Benemèrita, el conductor que va provocar l’accident no es trobava al lloc dels fets, però instants més tard va ser localitzat pels agents responsables del cas, sotmès a la prova d’alcoholèmia, i donà un resultat positiu, i tot seguit es procedí a la seva detenció.


Fets

Els fets es van produir sobre les 10.30 hores en el punt quilomètric número 7.300 de la DT.-6070, és a dir, enfront de la urbanització Puig d’en Ros.

Per causes que s’estan investigant per agents de l’Agrupació del Sector de Tràfic de la Guàrdia Civil de Balears, un grup de ciclistes, tots ells de nacionalitat germana, circulaven per la citada via quan tot apunta al fet que un cotxe va atropellar a la víctima. Es tracta d’una turista de 64 anys, aficionada al ciclisme i que practicava el seu esport favorit al costat del seu marit, un home d’uns 70 anys.

Ràpidament, una ambulància medicalitzada del SAMU-061 i nombroses dotacions de la Guàrdia Civil es van personar en el lloc del succés, però res van poder fer per salvar la vida de l’esportista. El matrimoni es trobava allotjat a l’hotel Delta i tenia prevista la seva marxa en el dia d’avui.


Font:
Diari de Balears

Posted març 26th, 2012 by Stefan Nolte and filed in Illes Balears

‘Bicibuscadores’, una web per recuperar les bicicletes robades

Un col·lectiu malagueny format per dissenyadors, amb el nom de la Ilustre Hermandad de diseñadores, ha creat una web amb només 18 euros enfocada a recuperar aquelles bicicletes que han estat robades.

Sota la premissa de bicibuscadors, cerquen mantenir l’esperança dels propietaris de poder recuperar els seus vehicles amb només quatre senzills passos i a través de la col·laboració ciutadana.

Primer cal posar en el cercador l’adreça més exacta possible del punt on estava la bicicleta abans del robatori, una vegada introduïda demanen emplenar un petit formulari per poder aportar més dades de com va desaparèixer. En tercer lloc, animen a pujar una fotografia del model de bicicleta en qüestió, perquè la identificació sigui així molt més ràpida i fàcil. I finalment només cal validar la sol·licitud perquè tots els usuaris de la comunitat ajudin a buscar-la.

Des del seu web es poden seguir les pistes de les bicis desaparegudes a través de les xarxes socials, i és que encara que la iniciativa ha començat a Màlaga, “pretenem abastar el major territori possible”, asseguren en el seu comunicat online.

Confessen, que això va més enllà d’una simple web i que es tracta de voler impulsar un moviment causat per “la indignació del relliscós fet què, instruments tan nobles com les bicicletes, siguin arrabassades de les mans dels seus propietaris”. Per això “volem instar a tota la població perquè es sumi a la causa, assenyalant els punts negres on existeix l’amenaça que es perpetri el robatori”, adverteixen.

Font

Posted març 25th, 2012 by Jean Luc and filed in tot sobre bicis

Quant costa la infraestructura de l’automòbil?

El mes passat es va publicar a la revista de la Direcció General de Trànsit un article explicant les despeses que genera a l’Estat l’ús de l’automòbil i els accidents de trànsit, per tal de conscienciar als conductors de l’esforç humà i material que hi ha darrera d’una infraestructura que generalment no valoren ni cuiden com cal.

Després de l’aparició d’aquest article, el RACC va decidir resumir i ordenar les xifres oferides al seu web. Nosaltres reproduïm aquí la informació:

La “factura informativa” del trànsit

Construcció i   manteniment de les infraestructures
Neteja d’un kilòmetre de carretera

45 euros

Neteja d’una senyal

75 euros

Substitució d’una senyal completa

300 euros

Instal·lació d’un semàfor

1.000 euros

Reposició d’un fanal

1.200 euros

Vol d’un helicòpter per a regular el trànsit

1.300 euros/hora

Arreglar la marquesina completa d’un autobús

12.000 euros

Manteniment d’un kilòmetre d’autovia

Entre 19.000 i 42.000 euros

Instal·lació d’un panell de senyalització variable

Fins a 43.000 euros

Repavimentació d’un kilòmetre de carretera

65.000 euros

Construcció d’un kilòmetre d’autovia nova

 

Entre 2 i 8,5 milions d’euros

Accidents
Intervenció dels bombers per alliberar a un ferit

3.000 euros

Manteniment d’una UVI per atendre els accidents

3.100 euros/dia

 

En temps de crisi econòmica, la millor manera d’estalviar els diners de tots és pedalejant!

Posted març 23rd, 2012 by Stefan Nolte and filed in General, Infraestructura, Política i economia

Vallejo reconeix que Bicipalma és inviable a curt termini si no s’amplia

El regidor de Mobilitat de l’ajuntament de Palma, Gabriel Vallejo, va acceptar ahir en la comissió informativa de Vigilància de la Contractació i Infraestructures que el servei públic de préstec de bicicletes, Bicipalma, “és inviable” a curt termini si no s’incrementen el nombre d’estacions amb més bicicletes i s’amplia a més barriades.

En l’actualitat el servei segueix estant en període de proves i compta amb un total de 28 estacions amb 350 bicicletes que donen servei a un àrea de la ciutat reduïda, no aconseguint a les barriades perifèriques ni de l’extraradi.

Si Vallejo va reconèixer la necessitat de l’ampliació per assegurar la continuïtat del servei, també va manifestar que en aquests moments és “impossible” per motius pressupostaris plantejar-ho. Va recordar que, malgrat que el servei serà de pagament quan estiguin aprovades les tarifes, seguirà siguent deficitari en 270.000 euros.

En el proper ple s’aprovarà inicialment a més de la implantació de Bicipalma com a servei públic, el reglament de funcionament i les tarifes. Es preveu que els usuaris puguin adquirir bons de llarga durada de 24, 15, 9 i 4 euros vàlids per a un any, 6 mesos, 3 mesos i un mes respectivament, a més dels bons de curta durada, pensats per als turistes, de 9 euros i 12 euros per 3 i 5 dies, respectivament. Els primers 30 minuts seran gratuïts i després es pagarà 50 cèntims cada 30 minuts o fracció amb un màxim de 2 hores.

D’altra banda, Vallejo va acceptar la possibiliteu d’implantar un bo bus per als treballadors de l’Aeroport, encara que va rebutjar la baixada de tarifes sol·licitada pel PSOE. En el proper ple també s’aprovarà definitivament l’ordenança de la bicicleta i la possibilitat que tots els taxis puguin contractar a un segon conductor.

Diario de Mallorca

Posted març 23rd, 2012 by pedalejant and filed in Palma

Ruta pel Castell i Bosc de Bellver

El proper diumenge 18 de març es durà a terme una nova ruta guiada a carrec de Biciutat de Palma, en aquesta ocasió la Ruta de les Llegendes de Palma del mes de mar, recorrerà diferents carrers de Ciutat fins arribar al Castell i el Bosc de Bellver. El castell de Bellver és un dels monuments més representatius de Palma. Va ser construït a l’edat mitjana a iniciativa de Jaume II de Mallorca. Per la seva condició de residència reial, fortalesa i presó apareix als principals capítols de la història local. Des de 1931 és propietat municipal. Està situat sobre un turó des del qual es poden contemplar tota la badia i la ciutat. El bosc que l’envolta és un indret de llegendes. Una bruixa, un ermità i un savi ens sortiran a camí.

Les rutes es fan en col·laboració amb la botiga Típika (carrer de Morei, 1 de Palma) i Mallorca Rutes.

  • Data: diumenge, 18 de març de 2012
  • Sortida: Típika: Carrer Morei, 1 – plaça Santa Eulàlia
  • Hora: 10:30
  • Durada:3 hores.
  • Distància: 12 km
  • Recomanació: casc, roba reflectant i bicicleta de muntanya
  • Preu: 10 euros (7 euros amb la Targeta Ciutadana)

Itinerari

  • Típika (carrer Morei 1)
  • Porta de Santa Catalina
  • Plaça Progrés
  • Carrer de Bellver
  • Ermita de Sant Alonso
  • Castell de Bellver
  • Bosc de Bellver
  • les coves i la bruixa Joana
  • Barriada del Terreno
  • Passeig Marítim

possible visita a les sales obertes gratuïtament

 

Informació i Reserves:

biciutatdepalma@gmail.com

Típika · Morei, 1 · 07001 Palma

Tel. 971 72 89 83 / 660577438

La intenció de Biciutat es organitzar una ruta diferent cada mes, Malgrat estar dirigides als residents, s’hi pot apuntat tothom, existeix la possibilitat d’organitzar-ne per a turistes, així com per altres col·lectius, com escoles.

Biciutat de Palma

Posted març 16th, 2012 by pedalejant and filed in General, Medi Ambient, Palma

El PSOE exigeix que Bicipalma tengui una tarifa mínima d’ús.

El grup socialista de Palma ha presentat una esmena al projecte d’ordenança reguladora del preu del servei Bicipalma que planteja afegir a l’abonament anual una tarifa mínima d’ús de 0,15 euros pels primers 30 minuts.

Els socialistes consideren en un comunicat que la crisi econòmica obliga a l’Ajuntament de Palma a fer un esforç suplementari per donar facilitats a l’hora de pagar els serveis municipals i afegeix que l’inici del cobrament de Bicipalma ha de suposar una millora del seu manteniment.

La nova ordenança reguladora del preu públic per la utilització de Bicipalma únicament contempla per als usuaris amb targeta ciutadana abonaments de llarga durada, que donen dret a gaudir de forma gratuïta de 30 minuts en cada ús.

Aquests abonaments es pagaran en el moment de donar-se d’alta en el servei i seran de 24 euros a l’any.

L’estudi econòmic inclòs en l’ordenança estima, segons els socialistes, que només unes 2.500 persones de les 21.853 que actualment subscrites al servei estarien disposades a pagar aquesta quantitat.

El PSOE afegeix que el fet d’haver de pagar una tarifa fixa no incentiva als ciutadans que vulguin provar el servei i indica que molts dels usuaris d’aquestes bicicleta han optat per elles pel seu baix cost.

“Si el que pretenem és fer de la bici un mitjà de transport generalitzat a la nostra ciutat, haurien d’incentivar el seu ús al màxim possible”, apunta.

Considera que el pagament per consum es pot compatibilitzar amb els abonaments i per això proposa que s’apliqui un sistema tarifari similar al de l’EMT, on es contemplen abonaments i també el bitllet senzill.

Posted març 13th, 2012 by pedalejant and filed in Palma

DOCUMENTAL: Història de la Bicicleta

Hem trobat al Youtube un documental del canal Història, que ens conta els orígens i el desenvolupament de la bicicleta, fins als nostres dies:

Posted març 7th, 2012 by Stefan Nolte and filed in General, Resta del món, tot sobre bicis

La Junta de Govern aprova el text definitiu de l’Ordenança Ciclista

 
La Junta de Govern ha aprovat avui el text definitiu de l’ordenança reguladora de la mobilitat dels ciclistes, un cop l’Àrea de Mobilitat ha estudiat les al·legacions presentades durant el període d’exposició pública. S’hi han presentat un total de 44 escrits d’al·legacions.

Aquesta ordenança entrarà en vigor el mes d’abril, després de la seva aprovació definitiva al ple municipal del 29 de març.

El regidor de Mobilitat de l’Ajuntament, Gabriel Vallejo, ha explicat les principals novetats del contingut de l’ordenança i ha agrait la feina dels partits de l’oposició d’estudiar a fons el text per introduir-hi propostes, “la gran majoria de les quals han estat incorporades”.

Vallejo ha anunciat que els infants podran circular en bicicleta per les voreres, parcs i jardins fins als 12 anys i no fins als 9 anys com s’establia fins ara, però sempre acompanyats per un adult i sense sobrepassar la velocitat dels vianants.

També es reduiran les quanties de les sancions, de manera que les infraccions lleus tindran una sanció de 60 euros; les greus, de 61 a 120 euros i les molt greus, de 121 a 300 euros. El text inicial establia que les sancions lleus serien de 100 euros, les greus de 200 euros i les molt greus de 500 euros.

Pel que fa als carrers per a vianants, l’ordenança de la bicicleta no permet la circulació de cicles per aquestes zones, excepte entre les 20 i les 10 hores i els dies festius sempre i quan no hi hagi aglomeracions, enteses com situacions on no es pot mantenir un metre de distància amb els vianants o no es pugui circular en via recta 5 metres.

De totes formes, Gabriel Vallejo ha explicat que la regidoria de Mobilitat analitzarà els carrers per a vianants un per un, a fi de estudiar les possibles modificacions en funció de les característiques especials de cada carrer, que es recolliran mitjançant un decret.

Per altra banda, el text definitu de l’ordenança estableix que la velocitat màxima permesa als carrils bici situats a la calçada serà de 30 kilómetres per hora en lloc dels 25 kilómetres per hora que hi havia fins ara. En tot cas, les bicicletes sempre gaudiran de la mateixa prioritat que els vianants envers els altres vehicles quan facin ús dels passos per a vianants, sempre respectant la prioritat d’aquests, i travessant-los pels seus extrems laterals.

A partir d’abril, en virtut de l’ordenança municipal, la Policia Local podrà retirar una bicicleta quan estigui més de 48 hores subjecta a un element de mobiliari urbà.

Font: Ajuntament de Palma

Posted març 7th, 2012 by Stefan Nolte and filed in Palma, Política i economia