Mou-te B arriba a Manacor
Ahir al matí es va presentar el nou servei de préstec de bicicletes “mou-te B” a Manacor; després de la gran acollida als punts de la Universitat de les Illes Balears, a l’Estació Intermodal de Palma i al punt d’informació a l’usuari del transport públic d’Inca.
D’aquesta manera, es posaran a disposició dels usuaris del transport públic 13 bicicletes Mou-te B al vestíbul de l’estació de Manacor. Aquest servei va dirigit als titulars de la Targeta Intermodal i en poden fer ús si, prèviament, el mateix dia, han cancel·lat un viatge en qualsevol dels serveis integrats (metro, tren o bus), amb la signatura d’un contracte de cessió i responsabilitat. Als usuaris, a part de les bicicletes, se’ls ofereix un pany de seguretat, un casc, una armilla i unes normes bàsiques d’ús de la bicicleta.
El punt de recollida i de retorn de les bicicletes és el punt d’informació al vestíbul de l’estació de tren, i es troba disponible per als usuaris de dilluns a divendres de 07.00- 20.00 h.
Entrada publicada per pamboli
Palma des de la bici, Crta. de Valldemossa
Aquest video dona l’oportunitat a la gent que no ha agafat una bicicleta dins Palma, per prendre consciècia de les problemàtiques d’alguns carrils bici, i de la falta d’informació o sensibilitat per part de vianants i motoritzats.
Una de pel·lícules: La Bicicleta
|
||
Ciudades a escala humana |
||
Una misma bicicleta que pasa por diferentes manos sirve para contar tres historias que corresponden a tres etapas en la vida de las personas: la preadolescencia, la juventud y la ancianidad. La bicicleta cumple así una función similar a la figurita de el valiente soldadito de plomo, el cuento de H. C. Andersen, pero en la película, a diferencia del cuento clásico, sus episodios no se narran de forma lineal, sino sincrónica, creando una particular ucronía. Toda la película puede verse como la historia de un solo personaje, como si uno fuera el “flash-back” o el “flash-forward” de los otros.Los personajes se mueven en bicicleta, a contracorriente. Sus sentimientos, búsquedas y desplazamientos por una ciudad caótica muestran el lado más frágil de este vehículo a pesar de sus ventajas para una ciudad más habitable. La bicicleta es una película comprometida que une a la juventud que reclama más facilidades para la bicicleta con la vejez que lucha para que el barrio siga siendo un espacio para las personas y no para la especulación. Entre medio, los preadolescentes sumergidos en la droga con la bicicleta como transporte para los viajes más terrestres.La bicicleta presenta la ciudad como un organismo vivo, en continua transformación. Ya lo adelantó Baudelaire: “La forma de una ciudad cambia más deprisa que el corazón de un mortal”. Los personajes viven las contradicciones y tensiones de la regeneración urbana. Precisamente, entre un arquitectura de lujo a Ramon le robarán la bicicleta. Pero en este momento, ya no la necesita, acaba de recobrar la libertad del pensamiento.La bicicleta, tiene como protagonista una bici reconstruida con viejas piezas de otras bicicletas con un cuadro de la típica bicicleta holandesa. Sin duda es un cántico al aprovechamiento y a la reutilización frente al consumismo y el derroche energético de la sociedad actual. La idea de una bicicleta que cambia de manos en la película en realidad es más bien una cesión entre los personajes. La bicicleta de la película no participa del altísimo precio que nos cuestan los coches: el precio medioambiental, los miles de muertos en las carreteras…
|
||
FONT Entrada publicada per pamboli |
Primer concurs bici-relat breu
Si voleu guanyar una bici ara tenim l’oportunitat de fer-ho escrivint. I és que el Gob, amb la col·laboració de la Regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament de Palma convoca el Primer Concurs de Relats Breus Sobre la Bicicleta com a Mitjà de Transport Alternatiu.
Bases:
-
El concurs està obert a la participació de qualsevol persona. Cada autor/a podrà presentar un sol relat breu.
-
Els relats tindran una extensió màxima de 1000 paraules (inclòs el títol). En el relat haurà d’aparèixer la bicicleta com a mitjà de transport alternatiu.
-
Els relats han de ser originals i inèdits i no haver estat premiats amb anterioritat.
-
Els text s’escriurà amb la tipografia Verdana, amb una font de 12 i espai interlineat d’1,5.
-
El text es podrà lliurar de les següents maneres:
-
Per correu electrònic a info@gobmallorca.com
-
Directament al local del GOB al Carrer Manuel Sanchís Guarner, 10 baixos
-
-
Juntament amb el text s’inclouran les següents dades:
-
Títol del relat
-
Nom i cognoms del/ de la concursant
-
Adreça
-
Telèfon de contacte
-
-
El termini de recepció dels relats finalitza el dia 17 de maig a les 24h
-
El jurat pot declarar el concurs desert.
-
El premi del concurs és una bicicleta de ciutat totalment equipada.
-
El GOB podrà publicar en suport electrònic, difondre, llegir o utilitzar per a finalitats no comercials els relats. Els autors conservaran la propietat intel·lectual però cedeix els drets per a la difusió i publicació.
-
Les persones que hi participin accepten la totalitat de les bases del concurs.
Entrada publicada per pamboli
El Otro Camino
En este 2010, otro año Jacobeo, vuelven a resurgir esos retos personales, deportivos o quizás Espirituales que todos tenemos dentro…
Buscando ese bienestar para los demás y como no buscándonos a nosotros mismos a través de ese viaje que nos llevara experiencia tras experiencia hasta el Santo. Que camino elegir para llegar ante él, quizás el más conocido y comercial El Francés, desde hace unos años y más en Año Compostelano tiene saturación de peregrinos, por cual decantarse entonces…
Dicen que el mejor camino empieza desde tu propia casa, es así, se puede comenzar de esa manera, pero no es costumbre. Francés, del Norte o de la Costa, del Interior, Con ramales que enlazan desde cualquier lugar de la Península. Hoy yo me decantaría por la Virgen y diferente Vía de la Plata.
Mi experiencia se remonta hacia el año 2004, cuando tres amigos iniciamos este ramal que cruza de norte a sur o viceversa toda la ibérica peninsular, paralelo a la Nacional 611.Iniciando nuestra singladura desde la capital andaluza Sevilla nos dirigimos hacia la sierra norte, ya a unos 20-30km del inicio el paisaje se rompe y comienza nuestra entrada a la campiña, que en todo momento nos acompañara, salvando nuestro paso por las grandes ciudades. Todas ellas de gran belleza , desde La majestuosa Sevilla, que se le puede dedicar un par de días antes del comienzo del camino, pasando por Carmona, Santiponce , Monasterio, Fuente de Cantos, Zafra, Mérida (y su museo Romano), Cáceres, Plasencia, Hervís, Béjar, Salamanca (la ciudad Universitaria),Zamora (la bella).
Desde aquí el camino se parte en dos y decidimos hacer la variante de Sanabria y de ahí por el interior de Galicia, después del paso por Ourense llegamos a la deseada ciudad de Santiago de Compostela. Tras unos 18 días de ciclo turismo y unos 1300 km. Podemos decir que nuestro balance ha sido muy positivo y que el verdadero viaje es el que te llena como persona y te hace recapacitar, mirar un poco en tu interior y sacar lo mejor de ti mismo.
Entrada publicada por Federico
Fira ecològica i mobilitat elèctrica
A la darrera Fira Ecològica de Palma, que va tenir lloc el passat mes de març, la mobilitat sostenible hi fou present. I és que la intenció d’implantar vehicles elèctrics per part de les administracions, sembla que segueix endavant.
Algunes empreses es llancen a comercialitzar vehicles, ja siguin cotxes, motocicletes o bicicletes elèctriques. Per exemple, a la fira es podia trobar la firma BASEBATECNO, amb concessionari a Palma.
Així doncs, arriba el moment de parlar una mica dels vehicles elèctrics, concretament de les bicicletes elèctriques:
En primer lloc, cal distingir les motocicletes elèctriques de les bicicletes elèctriques. Les primeres són motocicletes que es diferencien de les convencionals per utilitzar energia elèctrica emmagatzemada a una bateria, en lloc d’un combustible. En canvi, les bicicletes elèctriques, tot i tenir una bateria, precisen de l’esforç del pedaleig, tal com una bicicleta convencional, però amb l’avantatge d’un suplement d’assistència, molt útil en pendents. És a dir, tenim una ajuda per a les nostres cames.
Segons indica el fabricant, trobem diferents models de bicicletes elèctriques d’entre 23 i 25 kg des pes amb la bateria inclosa. L’autonomia és de 25 a 70 km, en funció del programa, i es necessiten 6 hores per carregar la bateria al 100%, o 3h al 80%. A l’hora de saber el preu, hem de tenir en compte que es tracta de vehicles força ben equipats, amb motor i bateria. Així doncs, una bicicleta elèctrica estàndard pot rondar els 1500 euros. A la fotografia tenim el model Matra City, dissenyada per a la ciutat, i on per tant ens interessa comoditat, portaequipatges, i sistema antirobatori.
Entrada publicada per pamboli